Veiligheidsvoorschriften Paintball

Veiligheidsvoorschriften

Maskenregel
Het dragen van een masker is verplicht.
Dit dient ter bescherming van de ogen, mond en oren.
Crewregel
Er mag niet op de scheidsrechter (Marshall) geschoten worden.
De instructies van de paintballmedewerkers dienen altijd opgevolgd te worden.


 
Markierregel
Het is niet toegestaan om buiten het speelveld de beschermhoes (loopsok) van het geweer te halen.  
FPS-Regel
De markers mogen niet zo ingesteld zijn dat een snelheid van 214 fps overschreden wordt.
 


 

FPS-RegelKleding die het barsten van kogels onmogelijk maken, zijn verboden. Degene die geraakt wordt, ligt uit het spel (deze regel kan bij sommige speelvarianten niet van toepassing zijn). Het is niet toegestaan andere objecten mee op het veld te nemen. Een geraakte speler die zijn hand opgestoken heeft of achter zijn hoofd houdt, mag niet worden beschoten.  Wanneer de uitgeschakelde speler toch wordt beschoten, kan dit leiden tot verwijdering uit de paintballaccommodatie.


Spelregels

1 Een speler geldt als geraakt, wanneer de paintball ergens op het lichaam (hoofd tot voet) of op de marker uit elkaar barst en zo een duidelijk herkenbare gekleurde vlek achterlaat.

2. De geraakte speler dient eenmal luid “HIT” te roepen om de andere spelers te laten merken dat hij geraakt is. Daarna loopt hij met één hand boven zijn hoofd opgestoken rechtstreeks naar de uitgang van het speelveld. De geraakte speler mag niet meer beschoten worden.

3. Het is verboden informatie te verstrekken over waar tegenstanders zich bevinden.

4. Bouncers zijn paintballschoten die niet op het lichaam of de uitrustig barsten. Deze treffers gelden niet als geraakt en het speelveld hoeft niet worden te verlaten. Als je niet zeker weet of je geraakt bent, roep je de Marshall erbij die dan de beslissing neemt.

5. Paintballs die op hindernissen uitbarsten en daardoor slechts een kleine vlek op de marker of het lichaam achterlaten, gelden niet als treffer. Een speler die tot korte afstand van de tegenstander sluipen kan, dient luid “Gotcha” te roepen en niet op de tegenstander te schieten. Dit geldt dan ook als een treffer. Het schieten van korte afstand dient vermeden te worden omdat dit tot verwondingen kan leiden.

6. Alcohol en drugs zijn niet toegestaan op het speelveld. Wanneer spelers onder invloed zijn van alcohol of drugs, dienen zij per direct het speelveld te verlaten en mogen niet meer deelnemen.