FAQ Paintball

Veelgestelde vragen

 

 1. Doet het pijn wanneer ik geraakt wordt en is het gevaarlijk?

Met het juiste materiaal en wanneer men goed gekleed is, zijn de paintballs voelbaar maar niet per se pijnlijk. We hechten veel waarde aan veiligheid en proberen daarmee blessures te voorkomen. Tot nu is het ons gelukt het letselpercentage op “0” te houden en we streven ernaar dit zo te houden.

 

 1. Wat kost het om paintball te spelen?

Meer informatie over de prijzen is hier te vinden.

 

 1. Hoe wordt er gespeeld?

Er wordt per ronde gespeeld, waarbij een ronde 10 minuten duurt. Afhankelijk van of alle paintballs verbruikt zijn (of dat u eventueel nog paintball bijkoopt) kunt u meerdere rondes spelen.  Wanneer de volgende rondes plaatsvinden is afhankelijk van de drukte ter plaatse.

 

 1. Ik wil reserveren, wat moet ik doen?

Heel makkelijk! Vul hier het contactformulier in of schrijf een e-mail naar verkoop@alpincenter.com waarbij je aangeeft wanneer je wenst te komen, hoe laat en met hoeveel personen. Geef ook je telefoonnummer aan. Je resevering is definitief wanneer je van ons per e-mail een bevestiging hebt ontvangen.

 

 1. Kan ik ook alleen of met een kleine groep paintballen?

Ja, in dat geval proberen we het zo in te delen dat er samen met andere gasten gespeeld wordt.

 

 1. Hoe lang kan ik spelen en hoeveel tijd moet men inplannen?

In alle pakketten is een toegangskaart (dagkaart) inbegrepen wat inhoudt dat men gedurende onze openingstijden toegang heeft tot het paintballcenter. Afhankelijk van de drukte kunnen er meerdere rondes gespeeld worden en kun je theoretisch gezien de hele dag bij ons doorbrengen. Het is per persoon verschillend hoeveel rondes je wilt spelen, maar houdt rekening met minimaal 2 uur dat je in het paintballcenter aanwezig bent.

 

 1. Hoe lang van tevoren moet ik reserveren?

Hoewel we vaak ook op korte termijn nog reserveringen kunnen aannemen, bevelen we aan om minimaal 10 dagen van tevoren te reserveren.

 

 1. Hoeveel paintballs heb ik nodig?

Dit is per persoon verschillend. Sommige spelers schieten heel gericht en verbruiken daardoor minder paintballs, anderen verbruiken binnen korte tijd juist heel veel paintballs.

 

 1. Is in de pakketten alles inbegrepen wat ik nodig heb?

Ja, in alle pakketten is inbegrepen wat je minstens nodig hebt om te kunnen paintballen, namelijk toegangskaart, paintballs (aantal is veriabel), marker, masker, luchttank, 2 pods (hier worden de paintballs in bewaard) en professionele instructie. Uiteraard kunnen extra’s erbij geboekt worden (bijvoorbeeld een overall) om het spel comfortabeler te maken.

 

 1. Welke kleding dient gedragen te worden?

We bevelen een lange broek aan met een lange, stevige trui (eventueel 2). Het beste is oude kleding en nog beter is om een overal van ons erbij te huren die erover gedragen kan worden en de de stof van de paintballs absorbeert. Camouflage of militaire kleding is niet toegestaan. De paintballs zijn gemaakt van kleurstof en meestal uitwasbaar op ongeveer 30 graden.

 

 1. Mogen personen onder 18 jaar paintball spelen

Nee, dat is wettelijk niet toegestaan, ook niet als er toestemming gegeven wordt door een meerderjarige. Enkel vanaf 18 jaar mag er paintball gespeeld worden.

 

 1. Wat zijn upgrades?

Upgrades zijn bijvoorbeeld: halsbeschermer, handschoenen, overall, borstbeschermer (voor dames kostenloos inbegrepen). Deze upgrades kunnen ter plaatse op ieder moment bijgehuurd worden.