Covid-19

We hebben alle nodige veiligheids- en hygiënemaatregelen getroffen om uw bezoek aan onze skihal zo veilig mogelijk te maken! Alles wat u moet weten met betrekking tot uw bezoek, kunt u hier vinden.

We kijken uit naar uw bezoek!
Het alpincenter-team.

Wanneer u in een door het Robert Koch Instituut (RKI, Duitse variant van het RIVM) aangewezen risicogebied woont, dient u zich aan de actuele regels conform de ‘Coronaeinreiseverordnung' (CoronaEinrVO) van Nordrhein-Westfalen te houden.

Op dit moment geldt dus dat, wanneer u geen symptomen van Covid-19 heeft en minder dan 24 uur in Duitsland verblijft, u naar Nordrhein-Westfalen mag reizen (en dus ook naar het alpincenter) zonder dat u een negatieve coronatest hoeft te tonen of in quarantaine moet. Hier vindt u de officiële voorschriften en instructies:

Risicogebieden
CoronaEinrVO

Tickets voor onze skihal zijn enkel online via onze website verkrijgbaar: Tickets
Houdt er rekening mee dat er per dag slechts een beperkt aantal bezoekers toegelaten kunnen worden.

Conform de Corona-verordening moeten wij in geval van een Covid-19 besmetting zorgen voor traceerbaarheid van de gasten. Om deze reden ontvangt u zodra u een ticket gekocht heeft een registratieformulier. Deze dient in te vullen en op de dag van uw bezoek bij de kassa af te geven.

Het entreeticket is enkel geldig in combinatie met dit ingevulde formulier.
Breng deze uitgepring en ingevuld mee op de dag van uw bezoek en geef het bij de kassa af. Iedere individuele gast, ook kinderen, dient dit formulier af te geven, anders heeft u helaas geen toegang tot het alpincenter. Het is niet mogelijk dit formulier ter plaatse uit te printen.

Registratie_contactgegevens.pdf

U dient uw mondkapje overal in het gebouw, tijdens ski- en snowboardlessen en in de Biergarten te dragen. Op de piste, buiten de lessen, is het dragen van een mondkapje niet verplicht. In de horeca wordt u een plaats toegewezen. Zodra u aan een tafel zit, kunt u uw mondkapje afdoen.

Houdt u op de piste genoeg afstand tot andere personen. Omdat er op de piste geen sprake is van een mondkapjesplicht, dient u hier extra alert op te zijn. Houdt ook bij het gebruik van de lift/lopende band voldoende afstand.

In verband met de actuelle situatie dient u sowieso vooraf een online ticket te kopen. Zonder dit ticket heeft u geen toegang en kunt u dus niet aan de lessen deelnemen.

De ski- en snowboardlessen vinden conform de afstand- en hygiëne maatregelen plaats.
Tijdens de lessen is het dragen van een mondkapje (mond- en neusbescherming) verplicht.

Wij ontvangen u in de Biergarten en begeleiden u naar een tafel. Denkt u ook hier aan uw mondkapje. U dient hier ook een formulier met contactgegevens in te vullen. Zodra u aan tafel zit kunt u uw mondkapje afnemen en van uw bezoek en het uitzicht genieten.

Wanneer u reeds een cadeaubon of ander soort ticket heeft, die u niet direct via onze website gekocht heeft, dient u uw bezoek hier te reserveren.

Het is niet mogelijk ter plaatse tickets te kopen. Deze dienen vooraf online gekocht te worden of online gereserveerd te worden in het geval u reeds in het bezit bent van een cadeaubon of ander soort ticket.

Op dit moment vinden er geen après-ski party’s plaats in onze Hasenstall. Wanneer er hier iets aan veranderd, informeren we u uiteraard direct hierover. We hopen snel weer met u te kunnen feesten.

Het ski- en snowboardmateriaal (inclusief schoenen) is nog altijd bij het all inclusive ticket inbegrepen. Dit wordt na gebruik gedesinfecteerd.
Ook helmen, jassen en broeken kunnen bij ons gehuurd worden, echter adviseren we u, indien mogelijk, om dit zelf mee te brengen (een fietshelm is ook mogelijk).